<씨앗 발아법> 번역: 이 일(미국)
최적의 발아조건은 씨앗을 6주간 실내온도에서 다음에 3개월을 냉장고에 보관하는 것이며 자세한 방법은 다음과 같다.
(1)가정에서 쓰는 bleach(표백제)를 1/10의 비율로 물과 섞에 10분간 담가둔다.
(2)화분용흙2:펄라이트1의 비율로 섞어 습기를 주고 씨앗을 넣고 지퍼백에 담아 실내온도(영상15-24도)에 보관하되 지퍼백을 조금 열어둔다. 이렇게 6주간 두는 동안 습기가 모자라면 보충해주되 흐르지 않을 정도로 한다. 6주 후에 백을 봉하고 냉장고에 보관하되 씨앗이 얼게 해서는 안 된다.(보통 문쪽이 더 따뜻하다) 주기적으로 물기가 마르지 않았는지 확인한다. 3개월 후에 씨앗을 꺼내어 1센치 깊이로 7센치 이상의 높이가 되는 포트에 심는다. 습기를 유지해주고 밝은 곳에서 온도를 18-23도로 유지해준다. 온도가 25도 이상 오르지 않도록 한다. 온도 자동조절장치를 권한다. 흙의 표면이 촉촉하게 해준다. 발아는 차이가 있고 파종 후 빠른 것은 1개월 늦게는 2-3개월 걸릴 수도 있다. 3개월 안에 발아할 확률은 75%이다. 5개월이 지나도 발아하지 않으면 다시 꺼내어 3개월간 냉장고에서 춘화처리를 다시하고 그 후 발아를 확인한다.
일단 발아하면 차광막을 쳐서 강한 직사광선을 피해준다. 포트흙이 유기거름이 들어있는 것이라면 4주간은 더 비료를 줄 필요가 없다. 첫해에는 3개월마다 조금씩 거름을 주고 1년 후부터는 2개월에 한번씩 준다. 포트 높이만큼 자라면 큰 포트로 옮겨심는다.
The seeds sprout best if kept at room temperature for 6 weeks, followed by 3 months in the refrigerator, to simulate the passing of winter. The tips below explain the process.
First, sterilize the seeds by soaking for 10 minutes in a mix of 1 part household bleach to 10 parts water; rinse well after. Next fill a zip-lock bag with a pre-moistened mix of sterilized, well-draining soil (2 parts potting soil to 1 part perlite or coarse sand, for example). Place the seeds inside and cover them with soil.
Place the bag in a dim location at room temperature (60-75°F / 15-24°C), with the bag slightly open for ventilation. Keep the bag there for 6 weeks, watering whenever necessary to keep the soil moist (but not soggy).
After 6 weeks, seal the bag, label it, and put it in the refrigerator. Ensure that the seeds do not freeze (inside the door is usually the warmest place). Check on them periodically to make sure the soil doesn't dry out.
After 3 months (mark your calendar), remove the seeds from the bag and plant them 3/8 inch deep (1 cm) in individual pots at least 3 inches tall (7 cm). Water the soil until evenly moist, and put them in a bright spot that is about 65-74 degrees (18-23°C). Avoid letting them get warmer than 77 degrees F (25°C) for prolonged periods. I recommend placing a minimum/maximum thermometer near the pots. Ensure that the soil surface stays moist.
The germination time can vary. Some seeds may sprout a month after removing them from the refrigerator, while others may take 2 to 3 months. The germination rate is usually at least 75% by 3 months. (If any don't sprout after 5 months, try putting them in the refrigerator again for 3 months, checking up on them every few weeks to see if any have sprouted.)
Once they sprout, give them filtered light. Shade them from strong sun. If your potting soil contains nutrients (check the package) your seedlings shouldn't need feeding the first 4 weeks. Feed with some slow-release (pelleted or organic) fertilizer about every 3 months the first year, and every 2 months after that.
When your seedlings are as tall as their pot, replant them gently into larger pots.
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